27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Zdravlje

U Sandžaku nagli rast broja zaraženih koronom

U opštinama Sandžaka je 19. jula i dalje na snazi intenzitet povećanja prvih pregleda, kao i zaraženih koeonavirusom, pokazuju podaci zvaničnih institucija.

Tokom prethodnog dana znatan rast zaraženih bilježi Tutin, gdje je jučer obavljeno 79 prvih pregleda od ukupno 89, a kod 27 osoba je otkriveno prisustvo virusa Covid-19.

Krizni štab opštine Tutin je održao sjednicu na kojoj je prezentovana epidemiološka situacija na području opštine.

“Podaci su uznemirujući jer broj novooboljelih od korona virusa je u visokom porastu. Ohrabrenje je to da klinička slika kod novooboljelih nije teška ,već nešto lakša te da nema smrtnih slučajeva”, navode iz Kriznog štaba.

U Sjenici je 19. jula povećan broj zaraženih za još 14, a isto toliko je evidentirano i u Priboju.

Prijepolje u četvrtak bilježi 14, a Nova Varoš 13 slučajeva novoinficiranih koronom.

Prema zvaničnim podacima Kovid ambulante u Tutinu i Zavoda za javno zdravlje iz Užica ukupan broj jučer evidentiranih u Sandžaku, bez Novog Pazara, iznosi 53.

Foto: Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG)

Slična situcija je i u crnogroskom dijelu regije Sandžak gdje je registrovano 118 novih slučaja infekcije SARS-CoV-2, od ukupno dijagnostikovana 634 novopozitivna u Crnoj Gori.

Na osnovu podataka Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (četvrtak, 19.08.2021. godine) završile analizu i IJZCG u Bijelom polju je 49, Beranama 20 plus 3 (među turistima) , Gusinju 3, Rožaju 23 plus 7 , Pljevljima (Taslidža) 7, Petnjici 3 plus 3 novoinficiranih.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: