29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin Zdravlje

Krizni štab u Tutinu svakodnevno zasijeda i sprovodi mjere

Krizni štab opštine Tutin je održao novu sjednicu i donio zaključke o pojačanju preventivnih mjera za suzbijanje širenja korona virusa na području ove opštine.

Svakodnevno zasijeda štab i razmatra aktuelno epidemiološko stanje, te na osnovu situacije i informacija od zdravstvenih institucija reagujemo, kazao je predsjednik opštine Salih Hot.

“Na poslednjoj sjednici smo donijeli preporuke i mjere u cilju suzbijanja širenja virusa korona.  Zadužili smo javno komunalno preduzeće da izvrši dezinfekciju svih javnih preduzeća i ustanova na teritoriji opštine Tutin, a donijeli smo i odluku o merama pojačanog nadzora inspekcijskih službi”, kazao je Hot i dodao da je naloženo hotelima i restoranima da se u organizaciji većih skupova i veselja moraju strogo pridržavati naloženih mjera.

Hot je dodao da će ugostiteljski objekti u tutinskoj opštini, takodjer, biti pod budnim okom inspekcija, te je uputio molbu vlasnicima da pruže maksimum u cilju sprečavanja širenja virusa, te da zajedničkim snagama dodju do efektivnih rezultata.

Poseban akcenat djelovanja, nastavlja dalje Hot, biće u priprema škola za nastupajuću školsku godinu, te da je Krizni štab već pripremio mjere koje će predložiti i sprovoditi na tom polju, a da će nadležne službe obići objekte u blizini škola i predočiti im značaj sprovodjenja naloženih mjera.

 

Iako je situacija je nešto bolja, navode iz Štaba, nego prethodnih dana, Hot je pozvao građane Tutina i sve nadležne da se pridržavaju propisanih mjera i učine sve što je u njihovoj moći da zajednički izadju iz ove teške situacije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: