29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Foto Lifestyle Tutin

Tutinci dobijaju “pluća grada”, moderni eko park “Cikiljevac” (FOTO)

Građani Tutina treba uskoro da dobiju svoj prvi eko park “Cikiljevac” koji će imati trim staze, vidikovac i dječije igralište. Planirano je da u kompleksu budu još fitnes i roštilj zona, te parking, dok će park biti potpuno osvjetljen.

Iz lokalne ssamouprave ističu da je ovo po svemu važan projekat od krucijalnog značaja za građane Tutina, kako kažu, predstavljaće pluća grada, obzirom da je centar urbanistički preopterećen.

Procijenjena Vrijednost ovog projekta je, prema planu, oko 20 miliona dinara.

Delegacija opštine Tutin, na čelu sa načelnikom opštinske uprave Adnanom Šehovićem je, još u martu ove godine, u Ministrastvu turizma, trgovine i telekomunikacija potpisala ugovor za izgradnju eko parka “Cikiljevac” u Tutinu.

Tokom izvođenja radova poštovalo se da se zadrži ekološki značaja i očuvanje prirode i prema riječima savjetnice za lokalni ekonomski razvoj Opštine Tutin, Lejle Redžematović, ni jedno drvo nije posječeno tokom izvođenja radova.

Ovaj projekta je bio usmjeren da se uredi površina sa više sadržaja. Kako se to već sada može zaključiti ovaj moderni park sadrži dječje igrališta, fitnes sprave za aktivnu rekreaciju, staza za šetnju u prirodi. U izgradnji je jedinstveni vidikovca koji će omogućit pogled na gradsko jezgro  Tutin i široki horizont.

Eko park u Tutinu – Projekat “Eko park Cikiljevac” predviđa aktivnosti koje se baziraju na održivom razvoju ove lokacije u smjeru adaptacije prostora i izgradnje više multifuncionalnih zona koje će ovaj park učiniti jedinstvenim mjestom za odmor, relaksaciju i rekreaciju u prirodi”, naveli su iz Kota S, studija koji je projektovao ovaj park.

Jedna od postavljenih tabli u parku “Cikiljevac”

 

Pojašnjavaju da su, takođe planirani materijali koji zadovoljavaju ekološke principe održivosti.

Sadržaj parka čine: staze, dječije igralište, fitness zone, punktovi sa rekvizitima za vježbanje, avantura park, plato sa fontanom, amfiteatar, roštilj zona, zoo kutak i vidikovac.

Cilj i jedina svrha ovog projekta je da građani Tutina dobiju prostor za uživanje, druženje, odmor i rekreaciju, poručuju iz Opštine Tutin.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: