29 Aprila, 2024
Aktuelno Kultura Novi Pazar Teatar/Film/TV

Predstava “Ako dugo gledaš u ponor” najbolja na 57. festivalu “Joakim Vujić”

Predstava “Ako dugo gledaš u ponor” novopazarskog Regionalnog pozorišta proglašena je najboljom u cjelini na 57.  festivalu profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić”, održanom u Leskovcu.

Po romanu novopazarskog pisca Enesa Halilovića predstavi “Ako dugo gledaš u ponor” je pripalo još tri odlikovanja, a u režiji Zlatka Pakovića kome je pripala nagrada za najbolju režiju.

Za ovo pozorišno djelo jednoglasnom odlukom žirija glumačka nagrada je dodjeljena glumcu Regionalnog pozorišta Rifatu Rifatoviću, dok je specijalnu nagradu za muziku u predstavi Zlatka Pakovića primio Božidar Obradinović.

Stručni žiri kome je pripala čast ocjenjivanja pozorišnih komada na renomiranom 57. festivalu “Joakim Vujić” činili su glumica Danica Maksimović, scenograf Miodrag Tabački i reditelj Vladimir Lazić.

“Ako dugo gledaš u ponor” je pozorišna poema po motivima istoimenog romana Enesa Halilovića, autora i reditelja Zlatka Pakovića, a izvodi se u koprodukciji Regionalnog pozorišta i Kulturnog centra iz Novog Pazara.

Da podsjetimo, ova predstava je proglašena najboljom i na 66. Sterijinom pozorju, koje je održano u junu ove godine.

Foto:Privatna arhiva

Povezane vijesti

%d bloggers like this: