29 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Peruničić i Prušević vodili plave odbojkaše do pobjede

Odbojkaši Novog Pazara savladali su nakon preokreta ekipu Borca iz Paraćina sa 3:2 (18:25, 19:25, 27:25, 25:23, 15:8), na startu sezone Prve lige Srbije.

Prva utakmica šefa stručnog štaba Aldina Zoranića, koji je večeras bio u dvostrukoj ulozi igrača i trenera, dobijena je srčanom igrom cijelog tima, a ponajviše zahvaljujući mlađanim Eminu Peruničiću i Kadiru Pruševiću.

Vodili su gosti iz Paraćina sa 2:o u setovima, i krenuli sa vođstvom i u trećem, ali je ulazak nezaustavljivog Peruničića kojem je lopte “crtao” rezervi tehničar Kadir Prušević u potpunosti je preokrenuo tok meča.

Promjena na mjestu tehničara dodatno je poboljšala igru plavih, jer je Prušević sa te pozicije sjajno razigravao cijelu ekipu.

Nakon dva uspješna prolaza podigao je Prušević samopouzdanje cijele ekipe koja se razigrala u svim linijama, pa su izabranici Zoranića pogađali iz svih pozicija.

Publika se probudila, bodrila mladu ekipu, koja je uz par iskusnijih igrača, došla do pobjede od 3:2, te upisala svoja prva dva boda u ovoj sezoni.

Meč je odigran u Doguš hali u Novom Pazaru, pred oko 100 ljubitelja odbojke.

Foto: SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: