28 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Novopazarski atletičari se iz Sombora vraćaju sa 15 medalja

Na Prvenstvu Srbije i Krosu RTS-a koji su zajednički organizovani danas u Somboru, Atletski klub Novi Pazar osvojio je 15 medalja.

Zbog povreda i bolesti na takmičenju se nisu pojavili šampioni Elzan Bibić, Teodora Simović i Lenka Nikolić, kao i mladjahni Kabir Ziljkić i Kaid Koca.

U trci na 1,500 metara za starije pionirke Saima Murić je ostvarila ubjedljiv trijumf, dok je iza nje na cilj kao druga stigla Mejra Mehmedović.

Kod starijih pionira u istoj disciplini zlatom se okitio Jahja Zukorlić, dok je njegov klupski kolega Samed Hadžić zauzeo treću poziciju.

Nikola Mijailović je na dionici od 5,000 metara na cilj stigao kao drugi kod mladjih juniora, dok je kod mladjih pionira na 1,000 metara istu poziciju zauzela Ajša Tahirović.

U školskom uzrastu za 1. razred Ahmed Zukorlić i Mušović Mehmed osvojili su prvo, odnosno drugo mjesto, dok je kod pionirske kategorije za 2. razred Mušović Said došao do srebrne medalje, a Čebović Nerma kod djevojčica  3. razreda dotrčala do bronze.

Mekić Medina, Mušović Saida i Bogućanin Umeja su bile dominantne i tim redosledom stigle na cilj kod 4. razreda za pionirke.

Kod 6. razreda neprikosnovena je ponovo bila Ajša Tahirović koja se kući vraća sa zlatnim odličjem, dok je kod muškaraca 8. razreda Ćatović Aldin takodjer osvojio zlatno odličje.

“Pokazali smo da smo bez premca i da imamo najspremnije takmičare. Ostaje žal što smo u Sombor došli bez pet atletičara koji bi sigurno osvojili najsjajnija odličja, ali već na narednim trkama očekujemo da budemo kompletni”, kazao nam je u telefonskom razgovoru Rešad Mušović, koordinator mladjih selekcija u AK Novi Pazar.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: