28 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Srbija

Zbog optužbi o “pljački vijeka” Aida Ćorović tužila Admira Muratovića

Medija centar Beograd je za sutra najavio konferencija za novinare Aide Ćorović, povodom tužbe koju je, kako je navedeno, podnijela zbog višegodišnjeg širenja laži od strane Zukorlićevog saradnika Admira Muratovića.

Foto: MC Beograd 

Na konferenciji će govoriti građanska aktivistkinja Αida Ćorović i njen pravni zastupnik Aleksandar Olenik.

U najavi se predočava da, i pored svih laži i uvreda iznijetih na račun Aide Ćorović koje dugi niz godina iznosi Admir Muratović, bivši imam islamske zajednice u Srbiji, profesor sociologije u Gazi isa-beg medresi, urednik časopisa koje izdaje IZ u Srbiji, te odbornik u skupštini Grada Novog Pazara, “što na različite načine i kroz različite forme traje još od 2014. godine, protiv nje se ne vodi ni jedan sudski postupak, jer nikada nikakav postupak nije ni pokrenut”.

“Posljednje tri godine Muratović vodi pravu hajku šireći laži o navodnoj ‘pljački vijeka’ koju je Ćorović uradila, pozivajući se na dokaze, koje nikada nije dao na uvid, ni pravosudnim organima, ni javnosti, jer takvi dokazi i ne postoje. U pitanju je ciljana, negativna kampanja koju je sprovodio Muamer Zukorlić sa svojim saradnicima, u cilju javne diskreditacije Aide Ćorović. Ova brutalna i permanentna kampanja se konstantno, godinama širi preko medija koji su pod kontrolom Zukorlića, a Muratović kao odbornik u skupštini Grada Novog Pazara, često te neistine širi sa skupštinske govornice”, stoji na sajtu Medija centra Beograd.

Dodaje se da posljednjih dana, te laži kruže društvenim mrežama u cilju diskreditacije Aide Ćorović i u nastojanju da se njen višedecenijski rad omalovaži a ona prikaže kao prevarantkinja i osoba sa kriminalnom prošlošću.

S druge strane, Aida Ćorović je pred sudom pokrenula postupak protiv Admira Muratovića (koji već ima nekoliko tužbi za klevetu) i koji će sada imati priliku da dokaže svoje tvrdnje. Suđenje će biti otvoreno za javnost te će pozvati sve zaintersovane da prisustvuju izvođenju svakog dokaza kao i same presude.

“Permanento širenje laži i stalni pokušaji diskreditacije političkih neistomišljenika i kritičara ove vlasti njenih satelita postaje sve brutalnije i mi na dnevnom nivou možemo vidjeti stalne inverzije i izvrtanje istine čiji je jedini cilj da se zaplaši, ponizi i na svaki drugi način zgazi onaj ko se bori za istinske demokratske vrijednosti u Srbiji”, poručeno je u toj najavi.

Protiv funkcionera Stranke pravde i pomirenja i uposlenika Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) Admira Muratovića, uglavnom radi naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda za navode na društvenoj mreži Facebook. pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru i drugim sudovima u Srbiji vodi se više sudskih postupaka.

Muratović, kao i stranka čiji je zastupnik se nisu oglašavali povodom posljednjih navoda Aide Ćorović.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: