29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Sredstvima donatora okončana rekonstrukcija i adaptacija prostorija O.Š. “Desanka Maksimović”, iz Vučićevog kabineta najavljena rekonstrukcija iste škole

Uprava O.Š. “Desanka Maksimović” u Novom Pazaru, poznata kao “Cana”, obavijestila je roditelje preko zvanične fb stranice da su, uz pomoć svojih donatora, radovi na renoviranju završeni prošle sedmice, 24. decembra”.

Kako je navedeno okončana je rekonstrukciju i adaptaciju prostorija.

Radovi su započeti 3. septembra, a obavljeno je krečenje svih učionica, stepeništa i kancelarija, zamjenjena su vrata na 11 učionica, izvršena je sanacija terase iznad glavnog ulaza, uraena je rasvjeta u 15 učionica, sređen kabinet za likovno.

Takođe su uređeni hodnici, zubarska ordinacija, kabinet za strane jezike, sanirani su mokri čvorovi, kupljene su nove klupe za pet učionica, ormarići za niže razrede, table za sve učionice.

Škola je sredstvima donatora kupila smart tv uređaje za 12 učionica, 7 videoprojektora, a poručen je i inventar i potrebni predmeti za logopedske vježbe.

Kupljen inventar za odjeljenja djece za posebnim potrebama sve sto treba od inventara (danas stiglo).

Škola se zahvalila svim donatorima, Gradu Novom Pazaru, na čelu sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, NVO “Put Sredine”, Kvele Company i ostalima koji su željeli da ostanu anonimni.

Prvi sprat je komplet uredila NVO “Put sredine”, kao i stepeništa, što se moze vidjeti na fb stranici škole, a i stranici NVO “Put sredine”

Rekonstrukcija ove škole je najavljena jos 2019. godine, i to kada i škola Bratstvo, ali u rekonstrukciji Cane učestvovali su donatori.

Tada je po projektu bilo predviđeno da se prvo rekonstruiše Cana, a onda Bratstvo. Odradili su obrnuto, Bratstvo sređeno, Cana nije dobila ništa, navode izvori iz te škole i građani na društvenim mrežama.

Rečeno je da je korona zaustavila sve projekte i kad prođe korona da ce se počet, ali korona je bila i kad se Bratstvo radilp, zašto se čekalo sa Canom nikom nije jasno.

“Nismo čekali da prođe korona, već smo krenuli sami u poboljšanje uslova koliko smo mogli. Obratili smo se NVO organizacijama i dijaspori, kao i nekim privatnim firmama iz NP, a uključilo se i nekoliko roditelja”, predočeno je za SNews.

Ističu i da ime je pomogao i gradonalelnik Biševac, sve što smo mu tražili izasao je u susret, mada su se više oslanjali na pomenutu rekonstrukciju koju je najavila Agencija za javna ulaganja.

Najava za medije 26.12.2021 – Zlatiborski i Raski okrug

U okviru programa posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, za sutra 27. decembra Novom Pazaru, najavljen je obilazak i rekosntruukcija O.Š. “Desanka Maksimović”.

Izvor:

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: