29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija

Kosovska policija presjekla alternativne putne pravce prema Srbiji

Prekopavanjem i postavljanjem prepreka na alternativnm putnim pravcima prema Srbiji i Sjevernoj Makedoniji Policija Kosova od juče sprovodi operativni plan za sprečavanje krijumčarenja i drugih kriminalnih aktivnosti. SNews saznaje da je presječeno više putnih pravaca preko šuma i brda ka opštinama Novi Pazar, Tutin i Raška, korišćenih za ilegalni prelaz ljudi i šverc roba.

Kako je saopštila Policija Kosova ove aktivnosti se sprovode kao prevencija i borbi protiv kriminala, ali i na osnovu zahtjeva kosovske carine, na području kod Podujeva, Sjeverna Mitrovice, Leposavića i Zubin potoka i u graničnom području s Republikom Sjevernom Makedonijom kod Vitine i Gnjilana.

“Policijska akcija izvedena je radi sprječavanja i borbe protiv krijumčarenja i drugih kriminalnih pojava, radi održavanju reda, javne sigurnosti i provođenju zakona”, navodi se u saopštenji Policije Kosova.

Dodaje se da su neophodne preventivne mjere poduzete kako bi se spriječilo i onemogućilo korišćenje ilegalnih puteva od strane osumnjičenih, za koje se sumnja da različitim sredstvima koristili ilegalne puteve u proboju granice koji povezuje Republiku Kosovo sa Srbijom i Republikom Kosovo sa Republikom Sjevernom Makedonijom, a zbog vršenja kriminalnih i krijumčarskih aktivnosti.

Predočava se da je kosovska policija je u ovoj akciji koristila je sve pravne mehanizme, ovlašćenja i policijska ovlašćenja, različitu policijsku opremu i jedinice za sprovođenje zakona.

Policija Kosova je najavila da će nastaviti angažovanje na sprečavanju kriminalnih aktivnosti, krijumčarenja i prekograničnog kriminala, a u cilju stvaranja sigurnosti za građane u blizini prelaza.

Foto: Policija Kosova

Povezane vijesti

%d bloggers like this: