29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazara: Započeto uklanjanje objekta javnog wc-a, ruglo u centru grada trajalo decenijama

U centru Novog Pazara danas je započeto rušenje i  uklanjanjaje “ćenife”- javnog toaleta, objekta koji već nekoliko decenija nije bio u funkciji.

Grad Novi Pazar početkom februara raspisao je tender za izbor firme koja će izvršiti radove na rušenju javnog toaleta u centru grada i prostupiti uređenju same površine i tekućeg održavanja.

Tenderom se predviđa da izvodjač koji bude odabran potpiše ugovor u trajanju od 160 dana za završetak posla, u okviru koga je predviđeno uređenje sa behaton i granitnim pločama, te izgradnja stepeničaste tribine duž rijeke Raške.

Prema detaljnijem planu, nakon rušenja javnog wc-a izvođač treba da pristupi uređenju travnjaka i postavljanju žardinjera na ovom prostoru, kao i osvjetljenju.

Projektom je planirana sadnja 10 katalpi, sijejanje 18 kvadrata trave, postavljanje žardinjera za cvijeće, ograde, korpi za otpatke i zamjena postojećeg osvetljenja LED rasvetom.
Radove na ovom objektu izvodi firma “Ukras”.
Ovaj objekat je prestavljao ruglo u centru grada i zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa njegovo uklanjanje je odlagano više puta.
Javni toalet koji se nalazi na Gradskom trgu je višedecenijski problem i van funkcije je skoro 30 godina, a u takvom stanju bio je stecište izvora zaraze i beskućnika.
Novi Pazar je grad sa preko 120 hiljada stanovnika i decenijama nema javni tolet. Gradski urbanista Suad Ljajić je ranije najavio da će do kraja juna ili jula 2022. godine na lokaciji gradske pijace biti izgrađen novi javni toalet.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: