27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Smijenjen direktor Gimnazije u Novom Pazaru

Na osnovu Zapisnika o vanrednom inspekcijskom nadzoru posvjetnih inspektora od 17. marta ove godine Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja u petak je donijelo rješenje kojim je razriješen dužnosti direktor Gimnazije u Novom Pazaru Nermin Dražanin, o čemu je SNews pisao prije osam dana.

Foto: SNews, arhiv

Kako se navodi u rješenju u koje je SNews imao uvid na dužnost v.d. direktora Gimnazije u Novom Pazaru imenuje se Dženana Raždaginac, diplomirani inženjer informatike i profesor informatike u toj školi.

U obrazloženju rješenja se navodi da je 14.10.2019. godine na period od četiri godine za direktora te škole bio imenovan Nermin Dražanin, profesor engleskog jezika i književnosti.

Pojašnjava se i da zakonskom odredbom da vršioca dužnosti direktora imenuje ministar do izbora novog direktora u roku od osam dana od dana nastupanja razloga za imenovanje vršioca dužnosti direktora.

Nermin Dražanin, foto: SNews, arhiv

Prema našim saznanjima Dražanin je razriješen zbog mimoilaženja sa rukovodstavom Sandžačke demokratske partije (SDP), ponajviše zbog, kako ističe izvor, autonomnosti u radu samog direktora i neizvršavanja stranačkih odluka.

Podsjetimo, Nermin Dražanin je na mjesto direktora došao 2015. godine, a do 2014. godine je bio član i odbornik u lokalnom parlamentu Novog Pazara ispred SDA Sandžaka, kada je napustio ovu stranku i nakon izvjesnog perioda se priklonio Sandžačkoj demokratskoj partiji (SDP).

 

Foto: SNews, arhiv

Povezane vijesti

%d bloggers like this: