29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Muamer Zukorlić preminuo prirodnom smrću

Na osnovu nalaza obdukcije koji su danas pristigli Muamer  Zukorlić je preminuo prirodnom smrću, nezvanično saznaje SNews.

“Upravo su stigli nalazi, u pitanju je prirodna smrt”, rečeneo je iz izvora bliskom istrazi.

Podsjećamo da je predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i sin Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić izjavio prije mjesec dana da su protiv NN lica podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da njegov otac nije umro prirodnm smrću, čime je, kako je rekao, započet proces pred organima države Srbije.

Foto: mesihat.org (arhiv)

Usame Zukorlić je ranije izjavio da je, na osnovu analiza dvije laboratorije iz inostrasntva koje je naručila njegova porodica, njegov otac Muamer Zukorlić otrovan teškim metalima, odnosno hranom, te da zbog toga imaju osnovanu sumnju da nije umo prirodnom smrću.

On je tada potvrdio da je krivičnu prijavu podnio Republičkom javnom tužilaštvu koje je taj predmet proslijedilo mjesno nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Nakon ekshumacije i obdukcije 6. maja 2022. godine tijelo rahmetli Muamera Zukorlića je iz Orlja (Tutin) premješteno i pokopano u haremu Altun alem džamije u Novom Pazaru.

Istragu u vezi ovog slučaja vodi Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru, a ekshumaciju i obdukciju, koju je sproveo međunarodni stručni tim sastavljen od obducenata sudskih medicina iz Srbije (Niš), Bosne i Hercegovine (Sarajevo) i Njemačke (Hamburg).

Muamer Zukorlić je iznenada preminuo u 51. godini života, u pauzi predavanja, koje je 6. novembra 2021. godine držao, na Internavionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Tada je saopšteno da je imao srčani udar i da se liječio od kardiovaskularnih bolesti.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: