29 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Srbija

Usame Zukorlić izabran za predsjednika Stranke pravde i pomirenja

Na Kongresu Stranke pravde i pomirenja (SPP) za predsjednika Stranke izabran je Usame Zukorlić, a izborom predsjedništva i glavnog odbora Stranke završeni su unutarstranački izbori, navodi se na sajtu SPP-a.

Delegati su sino’ u sali Kulturnog centra u Novom Pazaru za njegovog zamjenika izabrali Jahju Fehratovića, za potpredsjednike Rejhana Kurtovića, Zaima Redžepovića, Edina Đerleka i Misalu Pramenković, dok će funkciju generalnog sekretara obavljati Edin Numanović.

Pored njih, izabrano je 12 članova predsjedništva, te predsjednik Izvršnog odbora Ferid Bulić, Statutarnog suda Hajro Tutić, a za predsjednika Političkog savjeta stranke izabran Munib Mujagić.

Mandat svih izabranih lica traje četiri godine.

Zukorlić je okupljenim delegatima kazao, navode na sajtu, da će razvijati dalje stranku na svim nivoima, kao i da će formirati povjereništva širom Srbije.

Naglasio je da će se učešćem u budućoj Vladi Srbije Stranka pravde i pomirenja zalagati da tokom njenog mandata bude završen autoput kroz Pešter, gasovod i Klinički centar u Novom Pazaru, započeti projekat aerodroma u Sjenici i drugi infrastrukturni projekti, kao i da će raditi na vraćanju jedinstva Islamskoj zajednici, prenosi sajt ove stranke.

Pored mnogobrojnih poruka o budućim planovima, Stranka pravde i pomirenja najavila je dolazak mladih kadrova na rukovodeće pozicije, kao i mnoštvo projekata i ideja koje će poboljšati stanje u Sandžaku, Srbiji, regionu, ali i šire, zaključuje se u saopštenju.

Usame Zukorlić, sin osnivača Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića imenovan je za vršioca dužnosti predsjednika te partije nakon smrti svoga oca, sredinom novembra 2021. godine.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: