28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Kultura Sandžak

Raspisan literalni konkurs “Poslanik u mom srcu”

Tradicionalni, literalni konkurs “Poslanik u mom srcu” i ove godine je raspisalo Udruženje “Svetionik” iz Novog Pazara.

Muhamed ef. Demirović je, ispred ovog udruženja, uputio poziv svima kategorije društva, a posebno mladima, da uzmu učešće i prenesu pisanom riječju makar djelić svoje spoznaje i doživljaja “Ukrasa svega stvorenoga, pečatnika svih vjerovjesnika prije njega, Muhameda, mir i spas trajni neka je na njega”.

“Literarni konkurs na temu “Poslanik u mom srcu” se tradicionalno organizuje i ove godine u okviru istoimene manifestacije u mjesecu kada je rođen Muhamed a. s, neka je mir i spas na njega čiji je život i danas inspiracija mnogima širom svijeta. Ovaj konkurs je do sada bio realizovan i pod različitim nazivima, kao što su “Pismo Poslaniku a. s.”, “Život Poslanika s.a.v.s” i slično. Stoga želimo naglasiti da ovogodišnja tema može obuhvatiti pisanje i o svim dosadašnjim temama, ali i druge koje su usko vezane sa Poslanikom a.s. “, objavio je Svetionik.

Svi zainteresovani mogu slati svoje radove (poeziju i prozu) na e-mail: poslanikumomsrcu@live.com

Nagrada predviđena za prvo mjesto je 500 €, za drugo mjesto je 200 €, a za treće 100 €. Nagrada će biti isplaćena u vidu godišnje stipendije u iznosu nagrade i preuzima se lično.

Pravo na učešće imaju svi autori bez obzira na zemlju porijekla, bez određene starosne granice. Radovi moraju biti autorska djela koja nisu ranije nigdje objavljena. Tekst ne smije biti duži od dvije strane (1500 riječi). Svaki/a autor/ka može učestvovati sa jednim ili više radova, u jednoj ili više kategorija. Pisati koristeći slova č , ć , š, ž, đ.

Uz radove, kako se precizira, treba poslati kraću biografiju autora u posebnom word dokumentu (ime i prezime, datum rođenja, mjesto boravka, adresa, zanimanje, telefon i e-mail). Prispjeli radovi neće se vraćati, niti će se učesnicima konkursa plaćati autorsko pravo.

Radove će ocjenjivati stručni žiri. Konkurs traje do 5. oktobra.2022. godine.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: