28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Stručnjaci iz Prijepolja, Ljiga i Beograda odlučuju o medijskim projektima u Novom Pazaru, RTV Novi Pazar konkurisala za 375.000 eura

Grad Novi Pazar objavio je danas konačnu listu od 37 prijedloga medijskih projekata, kao i imena članova komisije koja će predložiti izbor i raspodjelu novčanih sredstava na Konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Novog Pazara u 2023.godini.

Kako je navedeno u konačnol listi, za najveći iznos, od ukupno raspoloživih 46 miliona dinara, za projekat “Naša misija: Informisani građani i javni interes”, RTV Novi Pazar je konkurisala za 44 miliona dinara ili nešto više od 375 hiljada eura. Slijede Sandžak TV za “Sandžak jutro” sa 20 miliona i 810 hiljada dinara i Info centar Tutin za projket “Sandžačka dijspora u Turskoj” sa 10 miliona dinara procjenjene vrijednosti tog projekta.

Većina podnosioca projekta su iz Novog Pazara, ali na listi su oni registrovani u Tutinu, Beogradu, Čačku, Prijepolju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu i Maloj Vrbici.

Gradonačelik Novog Pazara, Nihad Biševac donio je rješenje koji su za članove komisije koja će ocjenjivati projekte i predložiti novčane iznose. U tročlanu komisiju izabrani su Muharem Mutabdžija iz Prijepolja, na prijedlog Udruženja elektronskih i internet medija “ComNet”, Andrijana Srećković iz Ljiga, na predlog Udruženja medija i medijskih radnika i nezavisni medijski stručnjak Radojica Bunčić iz Beograda.

Mutabdžija je bio te komisije prošle, a Bunčić prethodne dvije godine.

Komisija je dužna da u roku od 20 dana od dana formiranja sačini prijedlog o raspodjeli sredstava za sufiinansiranje projeketa iz Budžeta Grada Novog Pazara radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2023. godini, konstatuje se u tom rješenju.

Svih prethodnih godina, od kad Grad Novi Pazar raspisuje konkurse za sufinanriraje medijskih projekata, najveći iznos dobijala je RTV Novi Pazar. Grad Novi Pazar do sada nije objavio izvještaj sa transpranetnim informacijama (sadržajima projekata, fakturama i finansijskim podacima) o načinu potrošenog novca za sufinansirane medijske projekte.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: