28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Gradonačelnik Biševac po nalogu inspekcije smijenio svoje pomoćnike

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je, po ranijem nalogu inspekcije, 14. februara razriješio dužnosti svoje pomoćnike Nihada Hasanovića (SDP) i Dejana Kulundžića (SPS), koji su na tim pozicijama bili od septembra 2020. godine, objavio je list Danas.

SNews je ranije objavio da je Upravna inspekcija rješenjem od 10. septembra 2022. godine ukazala da je izvršeno nezakonito postavljenje za pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara, Nihada Hasanovića i Dejana Kulundžića. Kako je navedeno u rješenju od 18. decembra iste godine, upravni inspektor Milan Stošić je gradonačelniku Novog Pazara, Nihadu Biševcu predložio da izvrši postavljenje pomoćnika gradonačelnika u skladu sa Zakonom o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, rješenjima na stalnom radu, do trajanja mandata gradonačelnika kao izabranog lica ili da istima donese rješenje o razrješenju sa funkcije.

Prema propisima pomoćnici gradonačelnika treba da imaju radni odnos sa 100 posto radnog vremena, a ne sa 30 posto, kako su do sada bili zaposleni u gradskoj upravi.

Nihad Hasanović je, formalno, predsjednik Sandžačke demokratske partije (SDP) i direktor Poljoprivredno savetodavno stručne službe, a predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) za Novi Pazar i direktor Osnovne škole “Bratstvo”.

Hasanović je u Gradskoj upravi Novog Pazara bio zadužen za infrastrukturu, poljoprivredu i vodoprivredu, a Kulundžić za prerađivačka industriju trgovinu, građevinarstvo i saobraćaj.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: