28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Prijepolje Srbija

Na Gostunu iz cisterne zaplijenjeno više od 541 kilogram marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolјu, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom granične policije i Upravom carina, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu, zaplijenili su više od 541 kilogram marihuane i uhapsili M.Đ. (1987) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Foto: MUP Republike Srbije

Na Graničnom prelazu Gostun, prema Crnoj Gori, policija je na ulazu u Srbiju, prilikom kontrole kamiona cisterne crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravlјao osumnjičeni, u specijalno izrađenom bunkeru pronašla 500 paketa u kojima se nalazila ova droga, saopštio je MUP Srbije.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Bratislav Gašić pohvalio je pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova

„Zaplijenom više od 541 kilograma marihuane na Graničnom prelazu Gostun, srpska policija presekla je još jedan lanac krijumčarenja narkotika i potvrdila da je država jača od kriminala i da se beskompromisna borba protiv narko dilera nastavlјa. Čestitam pripadnicima MUP-a na odlično izvedenoj akciji“, rekao je ministar Gašić.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Iz Uprave carina su saopštili da je slučaj je otkriven kada je na red za ulaznu kontrolu pristigla navodno prazna cisterna crnogorskih registarskih oznaka, ali je zbog uočenih nepravilnosti upućena na dodatni pregled mobilnim skenerom. Vozač je tada iskoristio priliku da pobjegne, čime su samo potvrđene sumnje da se u cisterni nešto krije.

Foto: Uprava carina Republike Srbije


Snimak sa skenera, kao i reakcija službenog psa koji je izveden na lice mesta, to su i potvrdili.

Foto Uprava carina Republike Srbije

“Nakon što je cisterna bezbjedno otvorena, u njenoj unutrašnjosti otkiveno je 500 paketa marihuane, čija je ukupna težina 541,1 kilogram. Droga je nakon mjerenja zajedno sa cisternom u kojoj je krijumčarena predata policiji u dalju nadležnost”, naveli su iz Uprave carina Srbije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: