27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pazarci humanitarci: Za 2 minuta podijelili 1.400 maski

U Novom Pazaru je danas za nepunih 2 minuta besplatno podijeljeno 1.400 maski, koje su od ubrusa i lastika uradile mlade entuzijastkinje iz ovog grada.

Nakon akcije koja je sprovedena na Žitnom trgu, u centru grada, Merisa Marukić je rekla da su, kao neformalna grupa ,,Mladi entuzijazam”, došli na ideju da sprovedu akciju pod nazivom ,”Podeli i ti”.

Kakko je istakla pravili su maskice za jednokratnu upotrebu, zatim razgovarali sa direktorom Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom PazaruDr. Šefadilom Spahićem, predlozili mu ideju, koju je usvojio i podržao, tako su počeli saradnju.

“Ovom akcijom želimo da stavimo akcenat na ljude koji nisu u mogućnosti sebi da priušte masku kako bi se zaštitili od situacije u kojoj se danas nalazimo, ali naravno bez panike. Postavljali su nam pitanja da li prodajemo maske, mi smo rekli: ‘Ovo nije biznis, ovo je humani gest na delu’.Zato koristimo priliku da pozovemo sve mlade ljude, humane ljude da se priključe ovoj akciji kako bi pomogli načem narodu da se zaštite uz poruku: ‘Pokazimo humanost na delima, a ne na rečima’ zato sto smo mi ‘Pazarci humanitarci'”, poručila je Merisa.

Ona se zahvalila direktoru Kulturnog centra Novi Pazar Huseinu Memiću na podršci i ustupljenom prostoru za realizovanje ideje, kao i humanim ljudima iz frimi IC SYSTEM D.O.O., TUTI FRUIT 2020, LEADER FAST,
MARKET ZUPIC 2016, MARKET LIDLI, i MAXI TAXI AKICA.

Predstavnice neformalne grupe ,,Mladi entuzijazam” su: Merisa Marukić, Dina Ikić, Fahira Abdulvehab i Kanita Ljajić.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: