29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija Zdravlje

U Srbiji do danas 149 potvrđenih slučajeva, jedno umrlo od COVID-19

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas u Srbiji do 8 sati registrovano ukupno 149 potvrđenih slučajeva COVID-19. Od danas rigoroznije mjere, zabrana okupljanja više od pet ljudi.

Od poslednjeg izveštaja do 8 sati, testirani su uzorci 38 osoba od kojih je 14 pozitivno i 24 negativno na novi koronavirus.

Od sedamnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih devet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih osam ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 8 sati, 21. marta, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 624 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, navodi se u saopštenju.

Jedna osoba iz Kikinde, stara 59 godine, preminula je juče od posljedica bolesti izazvane korona virisom.

– Danas zatvaranje kafića, restorana i tržnih centara
.
Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć, poslije konsultacija sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, da je odluka da se ide na još restriktivnije mjere u borbi protiv koronavirusa.

Brnabić je u uključenju u emisiju “Oko” na Radio-televiziji Srbije rekla da će zatvaranje kafića, restorana i tržnih centara nastupiti večeras u 20 sati, a ne u nedjelju kako je prvobitno najavljeno.

Premijerka je takođe naglasila da je sa predsednikom dogovorila i da Vlada danas usvoji odluku zabrane okupljanja više od pet ljudi.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: