30 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

U novopazarskoj bolnici proteklog dana preminuo jedan pacijent, povećan broj hospitalizovanih

U Opštoj bolnici Novi Pazar od koronavirusa u protekla 24 sata preminula je jedna osoba, a u odnosu na dane vikenda povećan je broj hospitalizovanih.

IZVEŠTAJ NA DAN 26.7.2020.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje na dan 26. jul 2020. godine u toj ustanovi bilo je ukupno 144 hospitalizovana pacijenta.

Bilo je pet novih prijema, dva otpusta. Nije bilo transportovanih pacijenata, na respiratorima su bila tri, a na na high-flow 4 pacijenta.

Od COVID-19 preminula je jedna osoba iz Novog Pazara, a prema podacima Regionalnog COVID centra Novi Pazar, u poslednja 24 sata nema preminulih iz kategorije non Covid.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 198 (prvih i kontrolnih).

U Domu zdravlja urađeno je 68 laboratorijskih analiza, 64 rengena pluća, 62 seroloških (brzih) testova iz krvi od čega su 34 pozitivna i ni jedan PCR test.


Na Infektivnom odjeljenjenju je 13, Grudnom 33, ORL 10, Dječije 11, Interno 55, Anestezija i reanimacija 10, i poljskoj bolnici je bilo 12 pacijenata.

Ispred Covid ambulante ispre Palijativnog odjeljenja OB Novi Pazar danas su primetne povećane gužve, a do 11 sati u Trijažnom centru je bilo oko 15 pregled
uglavnom kontrolnih, nezvanično je potvrđeno za Snews.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: