28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

OŠ “Avdo Medjedović” konačno dobija grijanje

Nakon višemjesečnog problema sa grijanjem, učenike osnovne škole “Avdo Medjedović” u Novom Pazaru danas će dočekati tople učionice.

Grijalice koje su zaposleni donosili od svojih domova zameniće školski radijatori, jer su poslije višenedjeljnih apela roditelja učenika uslišene molbe da se djeci obezbijede normalni uslovi za nastavu.

Kako je danas saopšteno iz kabineta gradonačelnika Novog Pazara, zamenjeni su kotlovi za grijanje u ovoj školi, a u obnovu grejnog sistema je uloženo oko milion dinara.

Podsjećamo da je od van institucijalnog postavljenja novog VD direktora škole iz redova Stranke pravde i pomirenja(SPP) od prethodnog ministra Mladena Šarčevića, škola zapala u probleme funkcionisanja, gdje je i znatan broj zaposlenika otpušten i doveden novi, mahom kadar iz SPP-a.

Nezadovoljstvo promenama u školi su početkom školske godine iskazali roditelji učenika i većina zaposlenih, te je poništenjem regularnog konkursa za direktora i postavljem VD direktora Safeta Smajovića škola upala u velike probleme u samom funkcionisanju.

OŠ “Avdo Medjedović” je jedina škola u Novom Pazaru koja sav svoj nastavni program sprovodi na Bosanskom jeziku.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: