29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Opštinska uprava Tutina otvorila Šalter za administrativnu pomoć dijaspori

U Opštinskoj upravi Tutin danas je otvoren Šalter za administrativnu pomoć dijaspori. Na ovom šalteru će se mještanima tutinske opštine koji žive u inostranstvu pružati sva neophodna pomoć da bi što prije završili adminstrativne poslove u Opštinskoj upravi. Na ovaj način Opštinska uprava želi izaći u susret tutinskoj dijaspori koja je pokazala neviđenu humanost tokom junskog talasa korona virusa koji je pogodio njihov zavičaj.

Na sastanku načelnika Opštinke uprave Adnana Šehovića i rukovodioca odjeljenja i službi tutinske lokalne samouprave, razmatrane su mogućnosti svake vrste pomoći ljudima iz dijaspore koji su ovih dana masovno došli u rodni kraj.
Tom je prilikom Šehović istakao da će učiniti sve da se njihov boravak učini što prijatnijim jer su mnogo uradili za Tutin.
“Želja i cilj naše lokalne samouprave jeste da se na neki način odužimo našoj dijaspori koja je godinama unazad, a naročito ove godine mnogo učinila za nas. Oni su nas uvijek saslušali i pomagali u svim oblastima, naročito u oblasti zdrastva i cosijalne zaštite, gdje smo tokom cijele godine dijelili pakete siromašnim porodicama.  Donijeli smo odluku da oformimo šalter u pisarnici koji će isključivo biti namjenjem za adminstrativnu pomoć dijaspori gdje će dva zaposlena lica biti u dužnosti da pruže svaki vid pomoći i olakašanja oko završavanja posla u lokalnoj samoupravi” istakao je on.
Šehovič je pozvao i ostale državne organe u Tutinu, prevashodno policijsku stanici i elektrodistribuciju, da i oni oforme ovakve šaltere koji će ljudima iz dijaspore pomoći da u što kraćem vremenu završe planirane obaveze.
“Time će njihov boravak narednih patenaest dana učiniti prijatnim i rasterećenim”, poručio je Šehović.

Kako su istakli iz lokalne samouprave Tutina, spremi su da na sve načine pomognu ljudima koji žive u inostranstvu i time im ukažu zahvalnost i pripadnost.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: