29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Broj umrlih u OB Novi Pazar od početka godine premašio 100

U Opštoj bolnici Novi Pazar od početka godine do danas živote je izgubilo više od sto ljudi koji su tretirani kao covid pacijenti, pokazuju zvanični podaci.

Prethodnog dana dva covid pacijenta su u toj zdravstvenoj ustanovi preminula, a 163 covid pacijnta su bila na bolničkom liječenju u Novom Pazaru.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje na dan 3. april 2021. je bilo 22 nova prijema pacijenata (Novi Pazar 18, Raška 2, Tutin 1, Sjenica 1), a 9 je otpušteno sa bolničkog liječenja.

“Transportovanih nije bilo, na respiratorima je pet, na high-flow tri, preminula su dva pacijenta (Sjenica1, Raška 1). Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 199 (95 prvih i 104 kontrolna pregleda). U Domu zdravlja urađeno j1 119 laboratorijskih analiza, 100 RTG snimaka
Brzih antigenskih testova iz brisa nosa 66 od čega je 19 pozitivno, 65 PCR testova”, stoji u izvještaju.

Na Infektivno odeljenje jučer je bilo 37, Grudno odjeljenje 45, ORL 17 i Respiratornoj jedinici 6 pacijenata, dok je Privremena bolnica Novopazarska banja, gdje se nalaze pacijenti sa lakšom kliničkom sikom, brojala 58 hospitalizovanih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 102 ljudi.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: