28 Aprila, 2024
Aktuelno Kultura Muzika Novi Pazar Sandžak

Počele prijave za World Music Fest Zeman

Muzička takmičenja su divna prilika da nam talenti pokažu na čemu su radili i kako su razvijali svoje mogućnosti. I ove godine Zeman Fest ima takmičarski dio “Glas Zemana” za vokalne izvođače balkanske muzike, poručili su organizatori muzičke manifestacije u Novom Pazaru.

World Music Fest Zeman koji će biti održan od 26. do 30. jula 2021. godine u Novom Pazaru, objavio je konkurs za vokalne interpretatore Balkanske muzike.

Svim zainteresovanim je upućen poziv da pošalju video snimak u ličnoj izvedbi zajedno sa biografijom na mail glaszemana@gmail.com najkasnije do 10. jula 2021. godine.

“Pjesma koju kandidat prijavljuje mora biti isključivo iz domena tradicionalne muzike Balkana ili muzike napisane u tom maniru, uključujući i autorska djela napisana u duhu tradicionalne muzike Balkana. Ukoliko se kandidat prijavljuje na konkurs sa autorskom kompozicijom, prijavljeno djelo treba biti sa postojećim aranžmanom”, navedeno je u pozivu.

Stručni žiri sačinjen od akademskih muzičara odabrat će deset najboljih izvođača koji će se predstaviti na festivalu.
Pobjednike očekuju vrijedne novčane nagrade u iznosu za prvo mjesto 500 eura, drugo mjesto 300 eura i treće mjesto 200 eura.

Više informacija na web stranici festivala www.zemanfest.com i facebook stranici www.facebook.com/zemanfest.
Foto: World Music Fest Zeman

Povezane vijesti

%d bloggers like this: