28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Srbija

Srbija: Test iz matematike protekao bez nepravilnosti, objavljena rešenja

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da do sada nije dobilo povratne informacije sa terena koje bi mogle ukazivati na ozbiljnija odstupanja od procedura prilikom današnjeg polaganja testa iz matematike za učenike osmog razreda.

U saopštenju se navodi da i dalje postoji stalna komunikacija sa okružnim upisnim komisijama, supervizorima i ostalim ključnim akterima u procesu sprovođenja završnog ispita.

Rješenja testa iz matematike i Uputstvo za ocenjivanje objavljeni su na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Učenici će trećeg dana završnog ispita, u petak, 25. juna, polagati kombinovani test.

Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole biće objavljeni 27. juna, a konačni 2. jula 2021. godine.

Popunjavanje liste želja elektronskim putem preko portala https://mojasrednjaskola.gov.rs je od 26. juna do 3. jula 2021. godine, a popunjavanje i predaja liste želja u osnovnoj školi, kao i unos u bazu podataka neposredno u osnovnoj školi je 3. i 4. jula 2021. godine.

Objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima je 11. jula 2021. godine.

Na završni ispit izlaze svi učenici osmog razreda, pa i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola, polaznici programa funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, kao i učenici koji su prethodnih godina završili osmi razred, a do sada nisu polagali završni ispit, podseća se u saopštenju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: