29 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak

Ugljanin: SDA Sandžaka nekoliko puta prevarena, u Novom Pazaru nismo ni sa kim u koaliciji (VIDEO)

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da ta stranka nije u koaliciji sa političkim strankama u Novom Pazaru i da su nakon nekoliko sporazuma o saradnji bili prevareni.

“Pokušali smo, uz prijedlog naših prijatelja iz Turske i Bosne, da napravimo neki sporazum o saradnji sa političkim strankama u gradu Novom Pazaru, nekoliko puta. U zadnjih desetak godina to pokušavamo, međutim, svaki put smo bili prevareni. I, na kraju, taj sporazum koji smo imali, a koji se zvao Protokol o saradnji, nisu ispoštovali”, istakao je Ugljanin na radnom sastanku Ogranka SDA Sandžaka u Novom Pazaru.

Ugljanin je podsjetio da je SDA Sandžaka u lokalnom parlamentu Novog Pazara podržala preko 480 odluka, ali da su dvije odluke na prijedog SDA Sandžaka koje su se ticale bezbjedosti u gradu i imenovaje ulica i trgova, “sa četničkim predstavnicima” skinute s dnevnog reda.

“To je izdaja, to je sramota. Mislim da se i ti radikali njima smiju što su toliko bijedni i glasaju protiv sebe. Nemoj slučajno nekom da padne na pamet da kaže da smo sa njima u koaliciju. Ni sa kim mi nismo u koaliciji nismo”,, poručio je Ugljanin.

Ogranak SDA Sandžaka u Novom Pazaru je u nedjelju održao radni sastanak na kome su konstituisani mjesni odbori Ogranka SDA Sandžaka u Novom Pazaru i podnijet izvještaj o radu odborničkog kluba Stranke u Skupštini Grada Novog Pazara, potvrđeno je za SNews.

“Ciljevi SDA Sandžaka predstavljaju budućnosti, a rad naše Stranke u gradovima Sandžaka predstavlja život. To dvoje je neodvojivo, kada se sinhronizuje garantovan nam je uspjeh”, objavio je Ugljanin na društvenim mrežama nakon ovog skupa koji je bio zatvoren za medije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: