29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Državni univerzitet u Novom Pazaru (DUNP): Početak nove školske godine planiran za 4. oktobar

Početak nastave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) zavisi od kretanja epidemiološke situacije, pa će, ukoliko ne bude drastičnog pogoršanja, nova školska godina početi 4. oktobra, saopšteno je iz te visokoobeazovne ustanove.

Planirano je da se nastava, kao i prošle akademske godine održava na klasičan način, uz pojdelu na veći broj grupa studenata.

Kako se navodi Državni univerzitet u Novom Pazaru će reagovati u skladu sa preporukama Ministarstva prosvjete i u slučaju većeg pogoršanja epidemiološke situacije, spreman je i za organizovanje nastave „on line“ jer je taj način rada uspješno primjenjivan u početnom talasu korona virusa, u proljeće 2020. godine.

Zbog epidemije korona virusa, izostaće i svečani prijem brucoša, koji je ranije, ako se izuzme jesen prošle godine, uvijek organizovan. Tako će šesnaesta generacija studenata Državnog univerziteta, u kojoj ima oko 700 mladića i djevojaka, indekse dobiti na prvim predavanjima. Raspored nastave biće objavljen na sajtu ove visokoškolske ustanove.

Državni univerzitet je tokom upisnih rokova angažovao ekipe Zavoda za javno zdravlјe, koje su dezinfikovale sve prostorije. Takva dezinfekcija, ali i svakodnevne pojačane mjere higijene predviđene su i ispitne rokove i za za početak školske godine.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: