27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija Srbija

U Srbiji od 1. novembra počinje isplata 30 eura punoljetnim građanima

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali najavio je danas da će od ponedjeljka, 1. novembra krenuti isplata 30 eura novčane podrške svim punoljetnim građanima Srbije, koji su se za tu vrstu pomoći već prijavili, a koja se sprovodi u okviru trećeg paketa ekonomske podrške privredi i građanima Srbije u cilju ublažavanja posljedica pandemije korona virusa.

Ministar Mali je, gostujući na Hepi televiziji, napomenuo da građani Srbije ne treba da se prijavljuju za 30 eura koje će dobiti u novembru mjesecu, jer su se za njih prijavljivali u maju, kada im je, takođe uplaćeno po 30 eura.

„Ono što je predsjednik Aleksandar Vučić i obećao, to se i ispunjava. Takođe, od 15. novembra počinje prijavljivanje za dodatnih 20 eura pomoći, za one koji se nisu prijavili za 30+30 evra, a ispunjavaju potrebne uslove ili koji su u međuvremenu postali punoljetni. Penzioneri i svi koji su se već prijavili za 30+30 eura, za dodatnu pomoć od 20 eura ne treba da se prijavljuju, već će im ona biti automatski isplaćena u decembru mjesecu“, objasnio je on i dodao da će penzionerima početkom sljedeće godine biti isplaćeno i dodatnih 20.000 dinara.

Ministar finansija je napomenuo da je za tri paketa pomoći prošle i ove godine država izdvojila oko osam milijardi eura, što je pomoglo da se očuvaju radna mjesta i proizvodni kapaciteti.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: