27 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

“Najbolji borci Balkana” plodonosni za Novopazarce

Na međunarodnom kik-boks turniru pod nazivom “Najbolji borci Balkana”, Novopazarki Saidi Bukvić je uručeno specijalno priznanje “Zlatna kik-bokserka”, dok su dva kluba iz najvećeg grada u Sandžaku u borbama osvojila ukupno 13 medalja.

Kik boks klub Novi Pazar je na takmičenju balkanskih boraca u više kategorija osvojio ukupno sedam medalja.

Zlatnim odličjima su vitrine ovog kluba popunili kadeti Muhamed i Erna Dupljak, u kategoriji do 71 kod dečaka, odnosno do 48 kod devojčica.

Kadet Hamza Muratović je u kategorji do 57 kilograma u lou kiku i klupska koleginica Dalila Hašimović u kik light-u do 60 kilograma su se oktili srebrnim medaljama.

Tri treća mjesta osvojili su u lou kiku Seid Guvelja i Berham Islamović u kategorijama do 48 i 54 kilograma, dok je Mirela Kašović u kadetskoj konkurenciji u istoj disciplini do 48 kilograma stigla do bronze.

Mlađi junior Hamza Rašljanin, kadet Daris Ejupović i Tarik Rašljanin kao mlađi kadet su Novom Pazaru donijeli još tri najsjajnije medalje u lou kiku, i to u kategorijama do 63,5, 60 i 42 kilograma, dok su kadetkinja Amina Mecinović u lou kiku i Emina Alibašić u full kontaktu do 60, odnosno preko 60 kilograma osvojile srebrnu i bronzanu medalju.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: