28 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Novi Pazar Srbija

Vučić o filmu “Quo vadis,Aida”: “Nemam ništa protiv da ga pogledam”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na televiziji K1, gdje je govorio o aktuelnim temama. U jednom trenutku dotakao se i filma “Quo Vadis, Aida” rediteljke Jasmile Žbanić i prokomentarisao ga.

“Svi ljudi imaju pravo da izgovore šta misle i da gledaju šta žele. Svako ima pravo da izgovara šta želi dokle god ne ugrožava prava drugih. Koliko vidim, “Quo vadis, Aida” se prikazuje u Novom Pazaru. Film je finansirao Bakir Izetbegović, logično je da to oni gledaju. Nisam ga pogledao jer nemam vremena. Nemam ništa protiv da ga pogledam. Ponosan sam na to što smo uspeli da odustanemo od samoponižavanja”, rekao je predsjednik Srbije i dodao:

“Užasnut sam zločinom koji se dogodio u Srebrenici, ali mora se odati priznanje srpskim žrtvama i ne sme se bacati kolektivna krivica na srpski narod. Mora se pokazati poštovanje prema junacima s Košara, zato su dobili bulevar. Važno je da se konačno završio Hram Svetog Save, da je Stefan Nemanja dobio spomenik. Da se ne zaborave žrtve “Oluje” i Jasenovca. “Daru” sam gledao, taj film je finansirala srpska država. Nisam još gledao ni “Tomu”, ali hoću, biće sad na televiziji – rekao je, između pdtalog, Aleksandar Vučić.

izvor/foto:Blic, Tanjug, Snews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: