27 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Srbija

Izbori 2022: “Sto za jednoga” u predizbornom spotu Enisa Imamovića (VIDEO)

Predizborni spotovi u kampanjama se uveliko vrte u medijima, ali poruke i sadržaji koje plasira lista “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin” posebno su zaintrigirali javnost u Sandžaku, ali i u Srbiji. “Sto za jednog”, ” Je li policija tu da štiti ili da prijeti?”, “Stop vojnim vježbama na Pešteri!”, su neke od video poruka kandidata za narodne poslanike ove liste.

Spot prvog na listi Enisa Imamovića je za par sati vidjelo više hiljada korisnika društvenih mreža, a mnogi komentarišu da je sa par riječi i dvosmoslenim sadržajem potakao Bošnjake na duboko razmišljanje o poznatoj prijetnji “sto za jednog”.

Ćerka rahmetli Šemudina Kučevića i druga na listi, Selma Kučević, u svom spotu potvrdjuje riječi svoga oca, jednog od utemeljivača ideje ove stranke, da “nikada i nipošto neće odustati”.

Odrastao u vremenu najvećih agonija Bošnjaka tokom 90-ih godina, poslanički kandidat Ahmedin Škrijelj u videu poručuje da je neophodno raspustiti paralelne strukture vlasti i usvojiti zakon o lustraciji.

Braneći interese Pešterski visoravni, Ermedin Kolašinac iz Sjenice se obraća riječima “da Pešter nije poligon za vojne vježbe”, te da su to otvorene prijetnje i da se mora stati na put tome.

Spotovi u kojima se direktno ukazuje na probleme u Sandžaku i koji, kako se ocjenjuje, “otvaraju oči Bošnjacima” imaju više desetina hiljada pregleda i dijeljenja.

Izvor: https://www.facebook.com/SDASandzaka.Officialpage

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: