29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Kolumna Sandžak Srbija

Tri pitanja

Nakon što je MUP Srbije saopštio da je automobil u kome se nalazio Rasim Ljajić, iz, za sada neutvrđenih razloga, sletio sa puta i prevrnuo se, sandžačka i javnost u regionu je danas uznemirena i informacijama da postoje osnovane sumnje da je otrovan Muamer Zukorlić.

Rasim Ljajić je kažu putovao za Tursku i zadobio je teške tjelesne povrede, a u toj saobraćajnoj nesreći je poginuo njegov saradnik i vozač. Vijest da Ljajić nije životno ugrožen je dočekana sa radošću i željama za brz oporavak i ozdravljenje.

Dok su njegovi politički protivnici u Sandžaku poručivali da se neće radovati ničijoj nesreći, i u ovakvim situacijama  neće gledati na politiku i uvrede koje su dobili, sin rahmetli Muamera Zukorlića je na vanrednoj konferenciji za novinare saopštio da postoje osnovane sumnje da njegov otac, Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću već da je otrovan.

“Iz dvije nezavisne laboratorije smo dobili sljedeče rezultate. Prva laboratorija je utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga laboratorija je zaključila, na osnovu uzorka da je otrovan hranom. Istraživanje koje je sprovela porodica je osnov za sumnju da rahmetli Muamer Zukorlić nije umro pritodnom smrću”, rekao je Usame Zukorlić u obraćanju javnosti.

On je naglasio da će pokrenut istragu pred nadležnim organma Reublike Srbije radu definitivnog utvrđivanja uzroka smrti Zukorlića, koji je, podsjetio je, u trenutku smrti obnašao funkciju potpredsjednika Skupštine Srbije.

Bivši muftija i predsjednika SPP-a Muamer Zukorlić preminuo je iznenada u 51. godini života, 6. novembra 2021. godine nakon održanog predavanja na Internacionalnom unverzitetu u Novom Pazaru.

Do sada se vjerovalo da je umro prirodnom smrću od posljedica srčanog udara jer je, kako je to kasnije i njegova porodica potvrđivala imao problema sa srcem, a bolovao je i koronu.

Tvrdnja njegovog sina i rezultati laboratorija iz inostranstva su od danas, bez obzira koliko mi bili laici kriminalistike i prava, pokrenula tri pitanja:

– Ko je otrovao Muamera Zukorlića?

– Ko je sve u trenutku njegove smrti i prije bio u njegovoj blizini i kontaktu?

– Kome je smetao i trebalo da Muamer Zukorlić ne bude na ovom svijetu?

Podsjećamo da su se za sigurnost Muamer Zukorlić, pored članova obezbjeđenja iz Novog Pazara, nakon stupanja na funkcije u Beogradu, brinuli pripadnici specijalnih snaga dodjeljeni od strane države.

Ovdje bi se hipotetički i svakom logikom mogli upitati “gdje su oni bili ako je on otrovan”.

Sada su istražni organi države Srbije na potezu. Ostaje nam, samo, da čekamo i svjedočimo šta će biti (ne)utvrđeno, fakat!

Samo?

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: