29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Ispred PU Novi Pazar obilježen Dan policije i MUP-a (FOTO)

Prikazaom opreme i materijalno tehničkih sredstava Policijska uprava u Novom Pazaru i Odjeljenje za vanredne situacije obilježili su Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije.

Ispred zgrade Policijske uprave građani su imali prilike da vide sa kojim sve sredstvima raspolažu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova. Posebnu pažnju imala su djeca i mališani iz vrtića.

Najmlađi su imali priliku vide policijska vozila i opremu koju policija i vatrogasci koriste u svakodnevnom radu, probaju rotacije i sirene, ili pomiluju policijskog psa Gotija i fotografišu se s njim.

Najmlađi i stariji mogli su da vide oružje i policijsku sredstva, kao i da posmatraju upotrebu pene za gašenje požara.

Oficir u Odjeljenj za saradnju sa zajednicom major, Sanja Milošević rekla je da je policija uvijek tu zbog građana.

“Danas građani sa nama, na ovaj poseban dan, mogu da razgovaraju s nama i da ukažemo da smo tu uvijek zbog njih.Najviše su se obradovali mališani kojima smo pokazivali vozila, imali su prilke da puštaju sirene, razgovaraju s nama, postavljaju mnoga pitanja, a mi smo im ukazali na to da, vode računa kada prelaze ulicu, budu dobri drugare i čuvaju jedni druge. Podrška građana nam puno znači”, poručila je ona, zahvalivši se građanima Novog Pazara

Ove godne na platou ispred PU Novi Pazar postavljena je i maketa saobraćajnog poligona na kojoj su djeca iz vrtića imača prilike da praktično, kao najmlađi učesnici u saobraćaju, provjere svoja znanja.

Dina Ikić, ispred Kancelarije za mlade je istakla da ovom maketom mališani nauče kojom putanjem je najbezbjednije otiću u školu ili prodavnicu.

“Poliginom za mališane oni najbezbjednije mogu doći od kuće do škole, prodavnice i nazad. Kada krenu tom putanjom treba pažljivo da gledaju lijevo-desno, polahko, bezbjednim korakom, dođu do bezbjedne trake”, kazale je ona.

Kancelarija za mlade Novi Pazar je godinepripremila simulaciju sprečavanja incidenata za maturante sa “pijanim naočalama”

“Jedne su sa 1,5 do 2,5 promila alkohola, jedne su sa teškim drogama, ostale su sa manje narkotika. Cilj je da se pomogne maturantima kako ne bi bilo saobraćajnih nezgoda”, predočila je ona.

Obilježavanje Dana MUP-a i Dana policije na platou ispred PU Novi Pazara kao otvoreni dan policije za građane obilježava se po drugi put.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: