28 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

Plavima samo bod protiv Čukaričkog

Čukarički i Novi Pazar odigrali su neriješeno u derbiju 17. kola Super lige Srbije – 2:2, u meču gdje je Novi Pazar imao podršku oko 100-ak svojih navijača.

Imali su sandžaklije prednost poslije pogotka Mijića u sedmom minutu, ali Brđani uspjeli da preokrenu golovima Ivanovića u 40. i Docića iz jedanaesterca u 49, ali je na kraju izjednačio Mijić, koji je također pogodio sa penala.

Plavi su poveli iz druge prilike, kada je Islamović prosledio loptu do Jovića, koji je odlično proigrao Mijića, a ovaj je sa šest metara lako savladao Mićovića za 0:1.

Prepustili su tada Pazarci inicijativu Čukaričkom, koji je dugo i strpljivo gradio akcije, ali je do izjednačenja došao poslije velike greške Novog Pazara.

Poslao je Tošić loptu u šesnaesterac, gde je Pešukić vrlo loše intervenisao, lopta se odbila do Ivanovića, koji je takav poklon iskoristio, sa sedam metara savladao je Kljajića i tada je na semaforu stajalo 1:1. 

Samo što je počelo drugo poluvreme, Damjanović je nesmotreno igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija Mitić je opravdano pokazao na belu tačku, sa koje je Docić bio izuzetno precizan, te su Beograđani u 49. minutu preokrenuli rezultat – 2:1.

Izjednačenje je uslijedilo kada je sudija Mitić nakon jednog prekršaja gledao VAR, i posle dugog vijećanja pokazao na belu tačku, a Mijić je vrlo preciznim udarcem savladao Mićovića, koji je uspeo da pogodi stranu, ali ne i da obrani taj udarac za 2:2.

Nakon nekompletnog kola Novi Pazar zauzima 5. mjesto na tabeli sa 28 bodova, a u narenom kolu Plavi dočekuju Javor na svom terenu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: