29 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

Plavi počeli pripreme, cilj je Evropa

Okupljanjem na “CaizCoin Areni” fudbaleri i stručni štab FK Novi Pazar danas su započeli pripreme za nastavak sezone u Superligi Srbije.

Nakon sjajne polusezone Novi Pazar je trenutno na 6.mjestu na tabeli, a do kraja sezone cilj je historijski plasman u Evropu. Prvoj prozivci šefa stručnog štaba Aleksandra Stankovića odazvali su se gotovo svi igrači koji su nosili plavi dres u jesenjem dijelu sezone.

“Imamo historijsku priliku, a to je izlazak u Evropu. Vi ste ti koji ste se za tu priliku izborili svojim poštenim radom bez kalkulisanja, velikim zalaganjem i ljubavi prema dresu koji nosite. Uprava kluba obezbijediće najbolje moguće uslove kako bi u tome i uspeli, od priprema, terena, teretane, finansijske sigurnosti, ali i premija”, kazao je u obraćanju igračima novi šef struke Aleksandar Stanković i poželio da Novi Pazar na kraju sezone zaliči na, kako je naglasio, mali Buenos Ajres.

Stanković je poželio je igračima uspjeh u nastavku sezone, te ih upoznao sa planom rada i priprema.

“Želim prvo da vam čestitam na sjajnoj polusezoni. Dokazali ste koliko vrijedite. Skrenuli ste pažnju na sebe. Hoću da nastavite u istom ritmu i da se svi podredite zajedničkom cilju, a to je plasman u Evropu”, optimističan je bio Stanković.

Plavi su odmah poslije sastanka istrčali na teren Atletskog stadiona gdje su obavili i prvi trening.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: