28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak

Izabrani najvažniji organi BNV-a

Na Drugoj redovnoj sjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) danas su izabrana četiri potpredsjednika, članovi Izvršnog odbora i sekretar Vijeća.

Za potpredsjednike BNV-a sa liste “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” izabrani su Sead Šemsović i Jasmina Curić i sa liste “Jedinstveno za slobodno Vijeće – Stranka pravde i pomirenja – dr. Misala Pramenković” Edin Numanović i Mustafa Fetić .

Za članove Izvršnog odbora Vijeća, također glasovima 20 vijećnika, izabran je Fuad Baćićanin kao predsjednik Sajma Dazdarević kao potpredsjednik i kao članovi Muhedin Fijuljanin, Adnan Bjelak, Denis Martinović, Kemal Džemić i Ahmed Bihorac.

Glasovima 21 vijećnika za seketara BNV-a u budućem periodu izabran je Samer Jusović, kao stručno lice.

Sjednici su prisustvovali vijećnici sa sve četiri liste.

Prdesjednica Vijeća Misla Pramenković je nakon svog prvog praktičnog predsjedavanj sjednicom ocjenila da je zaokružen izbor najvažnijih organa, uputila čestitka izabranim vijećnicima i pozvala ih na saradnju i konstruktivan rad.

“Sigurna sam da ćemo, ako Bog da, imati uspješan rad u narednom periodu. Sjednica je protekla u fer i korektnoj atmosferi. Opozicija je imala priliku da iskaže svoje mišljenje, da diskutujemo o različitim temama. Na zadovoljstvo svih, čini mi se sjednica je završena. U narednom periodu očekujem mnogo prijedloga u pogledu samih nadležnosti Vjeća”, izjavila je Pramenković.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: