29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Prijepolje

Zbog “velikog mitinga” u Beogradu pomjereni izleti za đake škola u Brodarevu i Prijepolju

Agencija “Santours” iz Prijepolja obavjestila je direktore osnovnih škola “Svetozar Marković” u Brodarevu i “Vladimir Perić Valter” u Prijepolju da zbog mitinga u Beogradu zakazanog za peteak 26. maja, neće u subotu moći da organizira jednodnevni ugovoreni izlet za učenike tih škola.

Direktor te tursitičke agencije je potrvdio za SNEWS da su školama predložili da izlet organizuju dan kasnije.

“Agencija i prevoznik su dovedeni u nezavidan položaj pa molim nastavnike, učenike i roditelje da razumiju trenutni situaciju i pristanu za promjenu termina”, naveo je u dopisu školama direktor Santoursa, Goran Cmiljanović.

Prevoznik je “Autoprevoz Janjušević” iz Priboja kod koga su, kako je navedeno, bili rezervisani autobusi za nevedeni termin.

“Zbog velikog mitinga u Beogradu koji je zakazan za Beograd, u petak u popodnevnim satima, prevoznik nas je obavjestio da ne može izvršiti ugovorenu vožnju u subotu 25.05. 2023. Autobusi i vozači su angažovani za prevoz građana na miting. Povratak iz Beograda biće iza ponoći. Polazak za izlet je planiran u u subotu u ranim jutarnjim satima, tako da vozači neće imati potreban odmor između dvije vožnje, tako da im saobraćjana policija ne bi dozvolila da krenu. Sa svim prevoznicima u Srbiji je ista situacija, tako da je nemoguće naći novog prevoznika za subotu 25.05.2023”, navodi se u dopisu i predlaže da se izlet pomjeri za jedan dan.

Foto ilustracija: “Autoprevoz Janjušević” , PrtSC

Povezane vijesti

%d bloggers like this: