27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija Turska

Pas Zigi iz Srbije spasio jednu osobu

Pas vatrogasac Zigi je još jednom pokazao zašto ga smatraju ravnopravnim članom Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zigi je, navode iz MUP-a Srbije, nanjušio živu osobu i time potvrdio sumnje da se ispod ruševina nalazi osoba koja daje znake života. Trenutno lokalne službe za spasavanje rade na izvlačenju lica

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina, Sektora za vanredne situacije sa 45 pripadnika, koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo u Republiku Tursku kako bi pomogli u traganju i spasavanju preživelih u razornom zemlјotresu koji je pogodio ovu zemlјu, angažovani su u mjestu Odabasi.

U spašavanju postardalih učestvuju dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina sa 27 pripadnika, službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.

Uz ova dva tima, kao dodatne snage upućeno je i 18 vatrogasaca-spasilaca sa navalnim vatrogasnim vozilom, četiri kombi i četiri terenska vozila.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: