28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Vera: Doniraću sredstva za džamiju u Novom Pazaru, osvrnuću se i na “Muftijin amanet”

Vera A., rodom iz Priboja, najavila je da će kao hrišćanka i vjerujuća osoba donirati novčana sredstva za izgradnju jedne džamije u Novom Pazaru. U obraćanju našoj redakciji je navela da ovim putem želi da stane u kraj “nekakvim špekulacijama koje se mogu pročitati na lokalnim portalima i čuti po novopazarskoj čaršiji”.

“Ja sam žena koja je u ponedjeljak posjetila vaš grad, prvi put u svom životu. I znam da to neće biti i zadnji, jer pored loših u Pazaru žive i veoma dobri ljudi. Moja posjeta je bila posjeta prijateljska prije svega. Posjeta vjerujuceg čovjeka jednoj svetinji, ma kako se zvala džamija ili crkva. Što se mene tiče znam da sam je ispoštovala na način koji zaslužuje. U ime Boga, Allaha, svih naših majki koje nisu žive, nažalost, među kojima je i moja majka, odlučila sam da budem jedan od donatora te svetinje”, navela je Vera.

Kako dodaje, radi donacije za džamiju obratila se Mešihatu IZ-e u Srbiji. Najavila je da će javno govoriti i o svojoj ulozi u “Muftijinom amanetu”.

“U to ime sam se obratila i Mesihatu u Novom Pazaru. U životu sve što činim, činim u ime Boga i posredstvom institucija nadležnih. Također, osvrnuću se i na ‘Muftijin amanet’. O tome ću govoriti javno u narednom periodu. O svojoj ulozi u tome, o ostalim akterima, o sadržaju istog. Onoliko koliko ja znamö naravno. Budite mi dobro i zdravo Pazarci”, poručila je Vera.

U novopazarskom naselju Bajevica prošle sedmice je održana svečanost povodom ukrovljena džamije na kojoj su pored zvaničnika Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) prisustvovali gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i ministar tirizma i omladine Husein Memić.

Domaćin te svečanosti bio je bivši funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP) i bvši službenik Islamske zajednice u Srbiji, Admir Muratović.

Foto: Privatni arhiv, sva prava zadržana

Povezane vijesti

%d bloggers like this: