29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Državni univerzitet u Novom Pazaru (DUNP) danas počeo sa radom

Državni univerzitet u Novom Pazaru (DUNP) počeo je danas  sa radom u svojim prostorijama, uz primjenu svih preventivnih mjera, u skladu sa preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Državni univerzitet tokom protekla dva mjeseca redovno je organizovao nastavu na daljinu, koja će do kraja ljetnjeg semestra biti okončana.

Prvi zadatak poslije otvaranja univerziteta je organizovanje aprilskog ispitnog roka.

Prijavljivanje je počelo danas, a povratak u prostorije univerziteta podrazumjeva stalnu brigu za očuvanje zdravlja svih studenata i zaposlenih. Studenti na ulazu u zgradu dobijaju maske i rukavice, pred šalterima je obavezno poštovanje propisanog rastojanja, za službenike je takođe obezbeđena zaštitna oprema, a za adekvatno održavanje prostorija, dezinfekciona sredstva.

Zgrade univerziteta su prethodno okrečene i uređene, a u skladu sa zdravstvenim preporukama, pojačane higijenske mjere čišćenja i dezinfekcije biće svakodnevne. Preporuke o preventivnim mjerama postavljene su na sajt i oglasne table.

Naredne sedmice uslediće održavanje aprilskog ispitnog roka i obavljanje konsultacija, a potom  i nadoknada laboratorijskih i praktičnih vježbi. Sve te aktivnosti podrazumevaće poštovanje obaveznih mjera: rad u malim grupama i obaveznu zaštitnu opremu. Studente i nastavnike posle toga očekuje junski ispitni rok, a krajem juna, ako se situacija vezana za epidemiju korona virusa bude  kretala u dobrom smjeru, upisivaće se nova generacija studenata.

Poslije dvomjesečne obustave nastale zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti COVID-19  visokoškolske ustanove u Srbije su počele sa radom.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: