27 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika

SDA Sandžaka osudila događaje u Skupštini glavnog grada Sandžaka

Odbornička grupa SDA Sandžaka Novi Pazar osudila je nemile događaje u Skupštini glavnog grada Sandžaka od 24. februara 2021. godine, te apelirala na sve odbornike da u međusobnim odnosima poštuju dostojanstvo sugovornika i dostojanstvo najvišeg predstavničkog organa vlasti, Skupštine grada Novog Pazara.

“Nažalost, desilo se ono na šta smo upozoravali prethodnih mjeseci.Izazivanje sukoba između Bošnjaka i urušavanje dostojanstva svih izabranih predstavnika u Sandžaku, posljedica su djelovanja šovinističkog režima, koji u razjedinjenim Bošnjacima i Bošnjacima bez samopoštovanja, nalaze priliku za ostvarenje svojih interesa”, navode iz SDA Sandžaka i apeluju na sve političke subjekte da, kako je navedeno u saopštenju, svoju energiju i potencijale posvete rješavanju problema Bošnjaka u Srbiji i svih građana Sandžaka, umjesto na svađe, vrijeđanja i ostale nedolične postupke.

Tokom jučerašnjeg zasjedanja lokalnog parlamenta Novog Pazara u više navrata je došlo do svađa i verbalnih sukoba između predstavnika vladajuće SDP i opozicione SPP partije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: