29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Kultura Lifestyle Nauka i tehnologija Novi Pazar Sandžak

“Moralni odgoj i izazovi postmodernog doba” je tema prvog u nizu seminara “LU2021” koji se danas održava u Novom Pazaru

“Fondacija Sabur” ovog ljeta organizuje serijal seminara za lično usavršavanje iz različitih oblasti koji  će se održavati u Tutinu i Novom Pazaru, u periodu jun-septembar 2021. Fokus je stavljen na društveno-moralne teme, ali i na zanimljive teme iz oblasti IT-a, najavljeno je iz tog udruženja građana.

U nedjelju, 20. juna od 14 sati, Fondacija Sabur će u prostorijama HO “Hasene” u Novom Pazaru organizovati prvi u nizu seminara “LU2021”.

Na temu “Moralni odgoj i izazovi postmodernog doba”, govorit će gost i predavač prof.dr. Nusret Isanović, redovni profesor FIN-a Univerziteta u Sarajevu.

Šta je moralni odgoj i kako ga razumijevati danas: tradicionalna i moderna perspektiva, Odgoj, jedini put do čovjeka, Izazovi moralnom odgoju, Kriza morala i moralnog odgoja kao kriza čovjeka, Mogućnosti prevladavanja krize morala i moralnog odgoja, Kako odgajati u dobu elektronskih medija i informacionih tehnologija?, Dimenzije islamskog moralnog odgoja i potreba njegove aktualizacije danas (ovdje i sada) su podteme edukativnog skupa.

Ulaz je slobodan, a broj mjesta ograničen.

Upis putem sledećeg linka: https://forms.gle/kK7QFiL5Sy7cXPdC7, najavili su organizatori.

Fondacija Sabur sa sjedištem u Tutinu je nevladina organizacija koja već skoro četiri godine sprovodi aktivnosti i projekte od javnog značaja u oblasti svestrane edukacije i ličnog razvoja.

Seminari za lično usavršavanje “LU2021” organizuju se po treći put, a osnovni cilj je afirmisati mlade da rade na sebi kroz usavršavanje starih, ali i sticanje novih vještina te proširivanje svojih saznanja i iskustava u različitim oblastima, kako bi bili korisni članovi svoje zajednice.

O terminima i lokacijama održavanja ostalih seminara, možete se informisati putem fejsbuk stranice: Fondacija Sabur.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: