29 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Fudbaleri Novog Pazara izgubili od Vojvodine

Fudbaleri Vojvodine su danas u Novom Sadu savladali gostujuću ekipu Novog Pazara sa 2:1 (1:0), u okviru 6. kola Linglong super lige Srbije.

Blijedo izdanje fudbalera Novog Pazara, foto:FK Novi Pazar-zvanična stranica

Iako su momci iz Sandžaka na momente bili bolji rival na terenu, ipak su i pored prosječne igre Vojvođani pokazali više želje i htjenja da osvoje cijeli plijen na ovom meču.

Gol Vukadinovića za Novosađane već u 10. minutu utakmice je u mnogome predodredio dalji tok meča, jer je manjak samopouzdanja nakon primljenog pogotka bio vidljiv u igri plavih.

Prvi dio meča je završen minimalnom prednošću za domaćina, a u drugom poluvremenu su plavi krenuli dosta ozbiljnije i ofanzivnije, te su već nakon pet minuta igre u nastavku preko Aganspahića došli do poravnanja rezultata.

Umjesto da osokoljeni postinutim golom krenu još konkretnije u napad ka golu Vojvodine, novopazarci su bojažljivom igrom, željni da sačuvaju trenutni rezultat,  kažnjeni u 78. minutu, kada je Mrkajić zatresao mrežu nesigurnog Ostojića i donio pobedu Vojvodini 2:1.

Pri kraju utakmice, u 82. minutu, čulo se skandiranje sa tribina osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, ali je sve ostalo bez reakcije iz oba tabora, kao i nadležnih lica.

Ovim porazom je Novi Pazar već pri samom dnu tabele i zauzima 14 . mjesto, a u slijedećem kolu će na gradskom stadionu dočekati Metalac iz Gornjeg Milanovca.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: