29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Hot potpisao ugovor o izgradnji rekreacionog centra u Tutinu

Predsjednik opštine Tutin Salih Hot danas je sa predstavnicima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija na čelu sa ministarkom Tatjanom Matić, potpisao ugovor o izgradnji rekreacionog centra u Tutinu u vrijednosti od 34.5 miliona dinara.

Hot je na sastanku naglasio da na osnovu plaćenih poreza i svih izmirenih obaveza gradjani Tutina zaslužuju realizaciju ovakvih i sličnih projekata.

“U prošloj godini smo sa ovim ministarstvom realizovali projekat izgradnje Eko parka, a u ovoj godini će biti realizovan danas potpisani ugovor, koji je veoma bitan po svojoj nameni i sadržaju, jer će ga koristiti učenici i omladina”, istakao je prvi čovjek Tutina i dodao da je opština Tutin obezbjedila lokaciju, a ministarstvo novčana sredstva.

Izražavajući zadovoljstvo današnjom posjetom ovoj sandžačkoj opštini, ministarka Matić je kazala da je od 2015. godine do danas resorno ministarstvo u Tutin uložilo oko 65 miliona dinara.

“Kada govorimo o turizmu, Tutin ima veliki potencijal za razvoj i mi ćemo kao resorno ministarstvo nastaviti u tom pravcu da podržavamo razvojne projekte u ovom kraju”, poručila je Matić i izrazila nadu da će razvojem putne i turističke infrastrukture ova opština, zbog svoje geofrafske pozicije, postati ekonomski snažnija i prepoznatljiva kao turistički centar.

Kako je saopšteno, projektom je predvidjena rekonstrukcija starih terena kod srednjih škola, a pored postojećih koji će dobiti novo ruho biće izgradjena još dva dječija igrališta, atletska staza, teretana i drugi prateći sadržaji.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: