27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

U OB Novi Pazar juče zaposleno devet ljekara, danas pokrenuto pitanje o ispravnosti konkursa

Ugovore o radu na neodređeno vrijeme u Opštoj bolnici Novi Pazar juče je potpisalo devet mladih ljekara, objavljeno je na sajtu te zdravstvene ustanove. Procedura radi utvrđivanja načina ovog zapošljavanja, a zbog nepoštovanja pravila konkursa, neisticanja imena primljenih kandidata i rokova za žalbu, je već pokrenuta, saznaje SNews.

VD direktora Opšte bolnice Novi Pazar, Meho Mahmutović je izjavio da su na nedoređeno vrieme zaposlili devet mladih ljekara, zahvaljujući proširenju Kadrovskog plana od strane Ministarstva zdravlja, prije tri dana.

“Sad imamo duplirane kapacitete kada su u pitanju specijalisti, odnosno postepeno povećavamo broj specijalista jer smo dali više od s100 specijalizacija, za neki dan još 16, “, rekao je Mahmutović, naglasivši da Dom zdravlja ima oko 140, anovopazarska bolnice se primakla broju od 215 ljekara sepcijalista.

Iz izvora ove zdravstvene ustanove za SNews je rečeno da je konkurs bio raspisan za 5 ljekara, da rezultati sa listom primljenih kandidata još nije istaknut i da nije ispoštovana procedura prema kojoj je trebao da prođe rok za žalbu na listu primljenih kandidata.

Prema tim navodima po ovom konkursu su na Odljeljenje opšte hirurgije OB Novi Pazar primljena dva ljekara bez specijalizacije, sekundarca – ljekari na odjeljenju.

Način zapošljavanja u Opštoj bolnici Novi Pazar je zbog velikog interesovanja, posebno zbog povećanog broja svršenika srednjih medicinskih škola, u žiži javnosti i, kako se špekuliše, do sada nije bio transparentan, te poznat po aferi “357”.

Podsjećamo da su od 2008. godine Mirsad Đerlek i Meho Mahmutović neizmenično, kao vd direktora, smjenjuju na poziciju prvog čovjeka OB Novi Pazar.

Prema izvještaj Državne revizorske institucije (DRI) od 26. juna 2020. godine vd direktora Opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutoviću se nalazi u nezakonitom mandatu na toj funkciji jer osnivač može imenovati za vršioca dužnosti direktora na period ne duži od šest mjeseci, koji može imati samo jedan mandat.

Ministar zdravlja imenovao je 4. juna 2018. godine za vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Novi Pazar, Meha Mahmutovića, na period od šest mjeseci.

Od strane Ministarstva zdravlja i ministra Zlatibora Lončara javnosti još nisu predočene zakonske osnove na osnovu kojih Meho Mahmutović i dalje obnaša funkciju vd direktora OB Novi Pazar.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: