29 Aprila, 2024
Lice dana

Alen Sejdović

Alen Sejdović je rođen 2013. godine u Novom Pazaru, atletikom se bavi samo šest mjeseci, a već je dobio nadimak Šampion. Na 70. uličnoj trci Begrada, najstarijoj atletskom manifestaciji u prijestolnici Srbije, trčeći bez jedne patike jer mu je u gužvi ispala na startu, bio je brži od najbljeg u toj konkurnciji i osvojio zlatnu medalju. Napravio je “bum” i postao nova atletska i sportska nada Novog Pazara i Sandžaka.

Treneri u njemu vide prvog i pravog sprintera i nadaju se da postane sandžački Jusejn Bolt. Posebnu podršku ima od oca Ersina, ali se njegovim pobjedama isto ponose mama Edina, braća Jasmin i Daris i sestre Belma i Vildana.

Uglavnom trči sprinterske discipline, na 60 i 200 metara, vježba štafetu 4 puta 400 metara i skok u dalj. Prethodno je poeso s fudbalo, ali kad je vidio da muu driblanje ne ide, a u brzom trčanju do lopte stiže prvi, prešao je na atletiku.

U Školi atletike AK Novi Pazar, treneri Nermin Vesnić i Zejla Rožajac kaže da je to dijete koje je 2013. godište, a može da trči i na sprinterskim diciplinama 100, 200, 400 metara pa i na kros trkama poput one kada na RTS krosu sve prijatno iznenadio. Spremaju ga da postane sprinter i nadaju se da će biti jedan Jusejn Bolt (svjetski rekorder i olimpijski pobjednik u displinama 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4 puta 400 metara), ako Bog da.

Alen Sejdović dobija motivaciju i podršku u školi “Vuk Karadžić”, gdje je učenik trećeg razreda. Odličan je đak, dijete za primjer. Za njega navijaju drugari i učiteljica Lidija Hazirević, a on sa savakog takmičenja pokupljene medalje i diplome donese u školu i podijeli radost sa drugarima.

Uspio je da stigne do međunarodno takmičenja koje se održalo u Splitu ove godine. Napravio je niz uspeha, pobjedivši na trećem RTS krosu, jedan od najpoznatiji kroseva na Balkanu i Evropi. Pored takmičenja u Novom Pazaru, osvajao je zlatne medalje na takmičenjima u Smederevskoj palanci, Smederevu, Somboru, Zaječaru, Kraljevu, Šapcu, Ivanjici, Paraćinu i Beogradu.

Alen planira da, kad poraste, postane svjetski šampion.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: